رشد 10درصد ی ثبت سفارش در سال 89

واحد دریافت خبر یزدفردا:معاون توسعه تجارت خارجي سازمان صنعت،معدن و تجارت استان با بيان اين كه در سال 89 ، 135 كارت بازرگاني صادر و 309 فقره تمديد شد، گفت: تعداد كل ثبت سفارش در سال قبل، 4هزارو 852 فقره به ارزش 30 ميليارد و 602 میلیون ريال است كه نسبت به سال قبل 10 درصد رشد داشته و عمده كالاهاي وارداتي استان شامل مواد اوليه واحدهاي توليدي ، ماشين‌آلات ، لوازم يدكي، بذر و كود كشاورزي است.

ناصر ارسلاني‌زاده اظهار داشت در سال 89 در بخش جوايز صادراتي چندین پرونده پذیرش شد که جایزه صادراتی محاسبه شده به ميزان 32 ميليارد ريال بوده است و تاكنون 17 ميليارد ريال پرداخت و بقيه در صورت تخصيص بودجه به صادركنندگان پرداخت خواهد شد.

ارسلاني‌زاده يادآور شد سال گذشته اعزام هيأت تجاري بازاريابي و سرمايه‌گذاري استان به كشور هند انجام شد و پذيرش هيأت‌هاي تجاري از كشورهاي غنا و اسپانيا صورت گرفته است.

معاون توسعه تجارت خارجي سازمان صنعت،معدن و تجارت استان اظهار داشت :در سال 89 بيش از 12 نمايشگاه تخصصي با همكاري شركت نمايشگاهي استان برگزار شد كه مي‌توان نقطه عطفي در رشد صنعت استان برشمرد. وي خاطر نشان كرد: سال گذشته همچنين 5 جلسه كار گروه توسعه صادرات با حضور اعضاء برگزار شد كه بيش از 40 مصوبه داشته است كه اغلب آنها بررسي مسائل و مشكلات صادركنندگان بود و تاكنون بيش از 65 درصد به مرحله اجرايي رسيده است .

وي در خصوص طرح‌هاي هدايت صادرات كه با همكاري استانداري اجرا مي‌شود به طرح ايجاد شركت حمل و نقل بين‌الملل و پايانه كانتينري استان اشاره كرد و گفت: اين طرح توسط شركت اتحاديه صادركنندگان استان در حال اجرا است.

ارسلاني‌زاده خاطر نشان كرد: سازمان توسعه تجارت جهاني با همكاري وزارت صنعت ، معدن و تجارت براي اين كه به مقوله صادرات اهميت داده شود با همكاري استانداري هر استان، هم ساله 2 طرح را به عنوان نمونه معرفي و كارهاي آن را مستقيماً پيگيري و رسيدگي مي‌كنند.

وي گفت: در استان يزد نيز 2 طرح در راستاي طرح هدايت صادرات از سوي استانداري معرفي شد كه يكي از آنها طرح ايجاد شركت حمل و نقل بين‌المللي و پايانه كانتينري استان بود چرا كه استان يزد به لحاظ حمل و نقل زميني در مبحث صادرات دچار كمبودهايي است كه اميد است با تقويت و توسعه حمل و نقل زميني بتوانيم گامي مؤثر در راستاي صادرات كالاهاي استان به كشورهاي جهان برداريم.

وي با اشاره به اين كه اغلب كالاهاي صادراتي استان از طريق حمل و نقل ريلي و زميني صورت مي‌گيرد، افزود حمل و نقل هوايي به دليل مقرون به صرفه نبودن در استان يزد وجود ندارد.

وي به برخي از مشكلات حمل و نقل و صادرات استان يزد اشاره كرد و گفت: اگر يارانه‌هايي كه دولت به عنوان جوايز صادراتي سالانه به گروهي از صادركنندگان نمونه پرداخت مي‌كند، بخش عمده‌اش را در بحث توسعه و ساماندهي حمل و نقل صرف كند كمك بزرگي به بخش صادرات مي‌شود و همچنين صادركنندگان از اين امر ابراز خرسندي خواهند كرد.

ارسلاني‌زاده يادآور شد: استان يزد به دليل واقع شدن در مركز كشور و فاصله با مرزهاي كشورهاي همسايه از اهميت ويژه‌اي در بحث حمل و نقل زميني و ريلي برخوردار است.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا